Η λοίμωξη από τον ιό HPV αποτελεί την πιο συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη πάθηση παγκοσμίως. Με βάση στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του 2010, τουλάχιστον το 75% των ατόμων θα προσβληθεί ή θα διαγνωσθεί ή θα έχει την εμπειρία μιας HPV λοίμωξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής ζωής. Το «φορτίο» των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων πέφτει δυσανάλογα στις πλάτες των εφήβων συγκριτικά με τους μεγαλύτερους ενήλικες. Εκτιμάται ότι οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών, παρόλο που αποτελούν το 25% του σεξουαλικά ενεργούς πληθυσμού, αφορούν το 50% των νέων διαγνώσεων όλων των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Η HPV λοίμωξη στα παιδιά και τους εφήβους εκδηλώνεται κλινικά με βλάβες στο δέρμα, τους βλεννογόνους, τα γεννητικά όργανα και την περιπρωκτική περιοχή. Στα παιδιά υπάρχει κυρίως η μετάδοση εξ’ επαφής, ενώ στους εφήβους κυριαρχεί η σεξουαλική μετάδοση. Επίσης έχει περιγραφεί και περιγεννητική και προγεννητική μετάδοση.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει δώσει έγκριση για την ευρεία εφαρμογή του τετραδύναμου εμβολίου έναντι των τύπων 6, 11, 16 και 18 τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια ηλικίας 9-26 ετών. Είναι πολύ σημαντικό ο εμβολιασμός να γίνεται πριν την έκθεση στον ιό HPV, κατά προτίμηση σε εφήβους πριν την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης προστασία και πρέπει να αφορά και τα δύο φύλα.

Η στάση των γονέων των παιδιών και εφήβων απέναντι στον ιό HPV και το αντίστοιχο εμβόλιο επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό (είτε διευκολύνοντας είτε παρεμποδίζοντας) την προάσπιση της υγείας της κοινωνίας από την HPV λοίμωξη και τις εκδηλώσεις της.

primi sui motori con e-max.it

Επικοινωνία

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

2313-312-140
2310-992-870

Η διεύθυνσή μας

Κωνσταντινουπόλεως 49, Θεσσαλονίκη, 54642, Ελλάδα

e-mail Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινωνικά Δίκτυα

Newsletter